Home    over mij    workshops     groepsarrangementen   programma    contact
Bij deze het nieuwe aanbod voor de workshops voor het najaar 2014.

1) Keramiek
Tijdens kleien en decoreren ga je zelf aan de slag met (chamotte) klei. Hiervan maak je naar eigen idee of ge´nspireerd door een voorbeeld (vele voorbeelden in het atelier en in boeken) een eigen product. Je kunt gebruik maken van mallen om een basis te maken of je bouwt een werkstuk op met rollen of met platen klei (er is een wals aanwezig).
Als je werkstuk droog is wordt het biscuitgebakken zodat je het verder af kunt werken. Hiervoor kun je verschillende decoratietechnieken gebruiken. Dit wordt in de eerste les besproken.
Voor beginners of mensen die willen kennis maken om te werk met (chamotte)klei heb ik eventueel een basiscursus in de aanbieding. Hierin leer je de basisbeginselen om met deze soort klei te gaan werken. Verder uitleg zie folder basiscursus)

Bij servies decoreren kies je een product uit de biscuitkast (gegoten serviesgoed) wat je naar eigen idee en smaak gaat decoreren. Er zijn voorbeeldboeken met plaatjes en tekeningen aanwezig.
2) Moza´ek
Je gaat aan de slag met stukken keramiektegels, die je in een vorm op een ondergrond lijmt en daarna moet je het werkstuk nog voegen.
Als tegels gebruik ik de MOSA tegels, deze zijn in 54 felle, frisse kleuren te verkrijgen. Verder heb ik nog kleine keramiektegels, welke je rond de randen kunt zetten en evt. kun je er nog glastenen in verwerken.
Als laatste krijg je uitleg over het voegen van je werkstuk, dit moet nl. pas gebeuren nadat je werkstuk 24 uur gedroogd is.
Het is ook mogelijk dat je zelf je tegels maakt en daar mee aan de slag gaat.
3) Kunstzinnige decoraties met powertex
Powertex is een textielverharder op waterbasis. Je kunt er alle materialen mee verharden die absorberend zijn, maar powertex is ook heel goed te combineren met zelfhardende kleisoorten,beton,steen en keramiek, hout, zand en Stone Art.
Stone Art is een soort papier-machÚ. In combinatie met powertex kun je er een zelfhardende klei van maken, grove en fijne stucturen en steen effecten verkrijgen.
Er staan een paar voorbeelden in het atelier en er zijn verschillende boeken aanwezig met voorbeelden.